İngilizceyi Ana Dili Gibi Konuşmayı Öğrenmek

İngiliz çocukları okula başladıklarında, ‘başlangıç’ seviyesindeki sınıflara giderler. Bu seviyedeki çocuklar dili sadece konuşurlar ve bir çok telaffuz hatası yaparlar. Ancak yazı yazmazlar. İngilizce öğrenmek isteyenler için başlangıç düzeyinde düşünülmesi gereken durum budur. Başlangıç düzeyinde dili kullanmaya başlarken yapılan hatalar görmezden gelinmeli, bu noktaya çok fazla kafa yorulmamalıdır. Çünkü dili öğrenmeye henüz başlamışsınızdır, aynı çocuklar gibi.

Hata yaparım diye endişelenmeyin

Yetişkinler İngilizce öğrenirken hata yapmaktan çekinirken. Hata yapmak İngilizce öğrenmenin bir parçasıdır. Önemli olan size bu hataları doğrultacak birisinin olması ve bu hataları daha sonra tekrarlamamanızdır. İngilizce öğrenmek için çok fazla pratik yapmalısınız ve doğal olarak da hatalar yapabilirsiniz.


İnterneti kullanın

Okula gidin ya da gitmeyin, İngilizce öğrenmek için kullanabileceğiniz başka bir çok kaynak mevcuttur. İnternetteki ücretsiz online İngilizce derslerini takip edebilirsiniz. İnternette bu anlamda bir çok kaynak bulabilirsiniz. Hemen her seviyeden ders anlatımlarına rastlamanız mümkündür. Size tavsiyem, öncelikli olarak Türkçe içerikli siteleri kullanın, daha sonra da İngilizce anlatım yapan sitelerden konuları tekrar edin.

Din-le-yin

“Listening” yeni bir dil öğrenmede faydalanılması gereken önemli bir yöntemdir. Ana dili İngilizce olan kişilerin konuşmalarını dinlemeliyiz ki kelimelerin telaffuzlarını doğru bir şekilde yapalım. Yine internette bu şekilde kullanabileceğiniz yazılar ve .mp3 formatında dinleme kayıtları mevcut yazılar bulabilirsiniz.

Size uygun program uygulayın

Kendinize uygun bir çalışma programı düzenleyin. Bu program sizi çok fazla sıkacak bir program olmamalı. Çalışma planınız şunları içermeli: listening, speaking, reading and writing. Bu şekilde rutin bir program yapmamış olursunuz. Yani sürekli okumak yerine, İngilizcenizi bütün yönleriyle geliştirebilirsiniz. Günde 1 saatlik çalışma yapacaksanız her bir yönteme 15 dakika ayırabilirsiniz. İngilizce oyunlara gerekli zamanı ayırın. Oyunlar kelime bilginizi önemli ölçüde geliştirir. İngilizce şarkılar dinleyerek “listening” inizi geliştirirsiniz. Özellikle çocuklara yönelik şarkılar dinlemenizi tavsiye ederim çünkü o şarkıların telaffuzları çok düzgündür.

Yorum bırakın